Η Κοινότητα Στρουμπιού αξιοποιώντας την παράδοση ως ένα από τα μεγαλύτερα και ποιοτικά κρασοχώρια της Κύπρου και θέλοντας να προσφέρει τόσο στους ντόπιους όσο και στους ξένους την δυνατότητα να γνωρίσουν την χαρά και τη γεύση του σταφυλιού και κρασιού, γιορτάζει κάθε χρόνο, το μήνα Αύγουστο, το μήνα του τρύγου, την γιορτή του Σταφυλιού Τα Διονύσια που σημειώνει κάθε χρόνο τεράστια επιτυχία και θεωρείται η πιο σημαντική εκδήλωση που επιτελείται στην περιοχή καθ΄ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο θεσμός του Φεστιβάλ Διονύσια έχει τις ρίζες του στο 1967 όπου μια ομάδα φιλοπρόοδων ανθρώπων της κοινότητας καθιέρωσαν το χορό του σταφυλιού ο οποίος διοργανωνόταν στην πλατεία του χωριού και είχε διάρκεια μιαν ημέρα.

Δέκα χρόνια αργότερα το Φεστιβάλ Διονύσια άρχισε να διοργανώνεται στο χώρο όπου διοργανώνεται και σήμερα και είχε πάρει την μορφή ενός τριήμερου φεστιβάλ όπου και επήλθε η σημερινή του ονομασία.

Η εν λόγω γιορτή διαρκεί τρεις μέρες και διαθέτει ορχήστρα ψυχαγωγίας, χώρο για φαγοπότι, παιχνίδια και χορό. Φιλοξενούνται Κυπριακά και ξένα συγκροτήματα με παραδοσιακούς χορούς και τραγουδιστές. Επίσης διοργανώνονται εκθέσεις λαϊκής τέχνης, ζωγραφικής, χειροτεχνίας, φρούτων, προϊόντων αμπελιού, λουλουδιών και άλλα τα οποία βραβεύονται. Καθ΄ όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ προσφέρεται άφθονο σταφύλι και παλουζές δωρεάν.

Την τελευταία βραδιά κάθε Φεστιβάλ ανακηρύσσεται μέσα από διαγωνισμό χορού η Σταρ Διονύσια και η Μις Σταφύλι οι οποίες βραβεύονται με πλούσια δώρα.

Το Κέντρο Νεότητας Διόνυσος Στρουμπιού δραστηριοποιείται και εδρεύει στο Στρουμπί. Ιδρύθηκε το 1977 από μια ομάδα νέων της κοινότητας και έχει σαν στόχο του την παραγωγική ψυχαγωγία των νέων της κοινότητας μέσα από τις ομαδικές εκδηλώσεις.

Σήμερα το Κέντρο Νεότητας Διόνυσος αριθμεί περίπου 70 εθελοντές νέους, νέες, αγόρια, κορίτσια και διοικείται από 9μελή επιτροπή. Διαθέτει δικό του οίκημα το οποίο στεγάζεται στα κοινοτικά κτίρια Στρουμπιού και που του παραχωρήθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Συμμετέχει σε εκδηλώσεις τοπικές, παμπάφιες και παγκύπριες. Διαθέτει ομάδα ποδοσφαίρου, πετόσφαιρας, θεατρικό όμιλο και χορευτικό συγκρότημα.

Διοργανώνει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ποδοσφαιρικές συναντήσεις και συμμετέχει και δραστηριοποιείται σε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις άλλων σωματείων και οργανώσεων.
Με διάφορες διαλέξεις, προγράμματα, εκδηλώσεις και ενημέρωση για το κάπνισμα, το ποτό και τα ναρκωτικά, βοηθά τους νέους της κοινότητας στην αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων που απασχολούν σήμερα την νεολαία.

Είναι ένα δραστηριοποιημένο Κέντρο Νεότητας στην επαρχία Πάφου και γενικά στην Κυπριακή κοινωνία. Με την ύπαρξη του στην κοινότητα Στρουμπιού, το Κέντρο Νεότητας, βοηθά στην ψυχαγωγία των νέων, βοηθά στην ανάπτυξη και πρόοδο του χωριού και γενικά είναι ένα φυτώριο υγιούς νεολαίας.

as-stroumbioΟ Διόνυσος Στρουμπιού ιδρύθηκε το 1983 στο Στρουμπί και από την πρώτη χρονιά της ίδρυσης του καλλιέργησε την πετόσφαιρα (βόλεϊ). Την περίοδο 1991-92 εξασφάλισε την άνοδο του στην Α΄ κατηγορία όπου παράμεινε για τρεις συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους. Από το 1991 έχει ως έδρα του την Πάφο, διατηρεί όμως την ονομασία Διόνυσος Στρουμπιού τιμής ένεκεν για αυτούς που ίδρυσαν το σωματείο στο Στρουμπί.

Πρόκειται για καθαρά πετοσφαιρικό σωματείο που χαρακτηρίζεται από την καλή οργάνωση και την εξαιρετική δουλειά όπου γίνεται στα τμήματα υποδομής. Ένα κόσμημα για τον αθλητισμό της Πάφου αφού παρά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες, όχι μόνο καλλιεργεί σε βάθος το άθλημα της πετόσφαιρας αλλά καταφέρνει να διακριθεί. Ορόσημο για την ιστορία του σωματείου είναι η συνεργασία του με τον Σερβοκύπριο προπονητή και παίκτη Ντράγκαν Μιλόσεβιτς ο οποίος βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη και στην πρόοδο όλων σχεδόν των τμημάτων. Στην περίοδο 1998-99 η ανδρική ομάδα που αποτελείτο κυρίως από νεαρούς πετοσφαιριστές ηλικίας 16 και 17 χρόνων υποβιβάστηκε στη Β΄ κατηγορία, αλλά στην αμέσως επόμενη περίοδο επέστρεψε δριμύτερη και κατάφερε να διακριθεί. Την περίοδο 2000-01 είχε εξαιρετική πορεία και κατάφερε να εξασφαλίσει την 4η θέση στο πρωτάθλημα, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του συμμετείχε στο SPINGFIELD Final Four 2001. Την περίοδο 2001-02 τερμάτισε στην 3η θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και έδωσε και πάλι το παρών του στη μεγάλη γιορτή του αθλήματος ενώ στη περίοδο 2002-03 συμμετέχει για Τρίτη συνεχή φορά σε Final four.

Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Διόνυσο στα τμήματα υποδομής έχει φέρει ήδη αξιόλογα αποτελέσματα. Υπό την καθοδήγηση του Ντράγκαν Μιλόσεβιτς ο Διόνυσος έχει στις τάξεις του δεκάδες παιδιά ηλικίας μέχρι 19 χρόνων και έχει ήδη παρουσιάσει μεγάλες επιτυχίες.

Στην εικοσάχρονη ζωή του ο Διόνυσος έχει να επιδείξει πολλές και μεγάλες επιτυχίες.

1991-92 Πρωταθλητής Β΄ κατηγορίας και άνοδος στη Α΄ κατηγορία.
1996-97 Πρωταθλητής στην κατηγορία Παμπαίδων
1997-98 Πρωταθλητής στις κατηγορίες Παμπαίδων και Παίδων.
1998-99 Πρωταθλητής στις κατηγορίες Παμπαίδων και Παίδων

Φιναλίστ στον τελικό κυπέλλου Εφήβων.

1999-00 Δευτεραθλητής στην κατηγορία Παίδων.
2000-01 Τρίτος στην Α΄ κατηγορία Ανδρών και συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Συμμετοχή για πρώτη φορά στους τελικούς του Κυπέλλου Final Four.

Πρωταθλητής στην κατηγορία Παμπαίδων.

2001-02 Τρίτος στην Α΄ κατηγορία Ανδρών.

Φιναλίστ στον τελικό κυπέλλου Ανδρών Final Four.

Συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cop Ceams.

Πρωταθλητής στην κατηγορία Παμπαίδων.

Κυπελλούχος στην κατηγορία Εφήβων.

2002-03 Πρωταθλητής στην κατηγορία Εφήβων.

Φιναλίστ στον τελικό κυπέλλου Εφήβων.

Δευτεραθλητής στην κατηγορία Παμπαίδων.

Συμμετοχή στους τελικούς του κυπέλλου Ανδρών Final Four.

ΤΟ ΕΜΨΥΧΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΗΛΙΚΙΑ ΥΨΟΣ
Δημητρίου Άθως 24 1,88
Χρίστου Δημήτρης 36 1,85
Παπαγεωργίου Άντρος 25 1,92
Καρεσίου Μάριος 24 1,91
Ζάγγουλος Στέλιος 25 1,85
Μιλόσεβιτς Ντράγκαν 42 1,93
Τσαγγαρίδης Αντώνης 19 1,86
Τσαγγαρίδης Γεννάδιος 18 1,86
Παπαχριστοδούλου Μαρίνος 18 1,80
Νικηφόρου Κωνσταντίνος 25 1,91
Κωνσταντινίδης Νικόλας 17 1,85
Μονογιός Χρίστος 18 1,85
Θεοτή Θεοτάκης 32 1,88
Κρητιώτης Ανδρέας 17 1,85
Χρυσόστομου Θεόδωρος 17 1,80

Προπονητής: Ντράκαν Μιλόσεβιτς

Βοηθός Προπονητής: Ανδρέας Αντωνίου